Rabu, Februari 13

Duaributigabelas...duwapulohtigatahun

2013...23tahun

begitulah sebutan tajuk di atas.dunia belum kiamat meski perang tercetus sana-sini, kemanan sejagat sedikit tergugat, bumi masih selamat..

esok 14haribulan februari, sebuah taraikh yang indah.dunia majoritinya akan mengambil peluang tarikh ini untuk berkasih-sayang. sesetangah orang meraikan Hari Valentine, sesetengah pula meraikan Hari Kasih-Sayang. tak kisahlah apa label dia, janji esok semua hari bermaafan..

aku antara manusia yang tidak menolak sambutan hari valentine, seperti mana aku tidak menolak sambutan dan perayaan2 lain.soalnya, kenapa nak menolak? apakah kerana sejarahnya? apakah kerana ertinya? apakah kerana pelopornya? apakah kerana sifat 'lagha' nya?

cerita sejarah Hari Valentine dikaitkan dengan Saint Valentine yang uols boleh google search sendiri kat internet..soalnya, kenapa tak boleh sambut jika sejarahnya begitu?

well, malas pulak nak menaip.sebenarnya, aku nak post status kat fesbuk, tapi fesbuk aku terlalu publik, takut bikin kontroversi...nak post kat twitter, dah terlebih patah perkataan pulak, jadi, aku pun menulis kat blog...apa yang aku nak post? ini:

"kalau gua ada peluang untuk berkahwin nanti, gua nak kawin pada 14hb Februari agar nanti tiap kali anniversary perkahwinan aku, satu dunia akan sambut.hehe"

*itu saja, fakup kan..kan...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

komen adalah digalakkan terutamanya jika anda seorang yang galak...